Welcome to ChemicalGuys.be!

Chemical Guys NL Chemical Guys EN Chemical Guys FR
  • Free Shipping
  • on all orders over €50
0 items: €0.00

Smart Detailing University

Smart Detailing University

 COVID-19 update:  owv de regels die gelden om het corona-virus tegen te houden, is het niet mogelijk om de opleidingen te geven.  Van zodra de regels veranderen, starten we terug met de detailingcursus. Verwacht is dat dit in het voorjaar van 2022 zal zijn.  

Wil je dat we jou op de hoogte houden, stuur dan zeker een mailtje. 
edit: op grote vraag, 1:1 opleidingen zijn eveneens niet mogelijk owv de afstandsregels...

 

Lach je veel? Zeker als je over auto’s aan het denken bent? En je bent ongelofelijk enthousiast als het gaat over nieuwe mensen te leren kennen die ook fanatiek bezig zijn met auto’s?

Als je ’s nachts wakker wordt, kijk je naar je wagen. Loop je weg van je wagen, dan kan je het niet laten om enkele keren terug om te kijken, zelfs al loopt er een knap meisje/jongen naast jou. 

Het idee dat je een heel rek vol detailing producten en doeken hebt laat je hart pas echt sneller slaan. Je bent super gemotiveerd, je houdt ongelofelijk veel van een propere wagen en wil er echt nog meer over leren.

En het enige wat je niet leuk vind aan detailing, is dat je ermee moet stoppen omdat je wagen weer helemaal proper is.

Als deze omschrijving bij jou past, dan is de Smart Detailing University echt iets voor jou!

 

 


Smart Detailing University is een ondernemende reeks van trainingen en workshops op gebied van professionele autodetailing. Deze trainingen bevatten uitgebreide instructies, rechtstreeks verteld vanuit de praktijk. Na het afronden van de SDU, heb je de nodige kennis om enthousiast verder te doen waarmee je bezig bent! Het is echter niet zo dat je na 1dag al de meest professionele detailer ter wereld bent, maar je hebt wel een enorme zet gekregen om verder ervaring op te doen en op de plaats te geraken waar je altijd al wilde geraken. Of dat dat nu als enthousiaste hobbyist is, schadehersteller of fulltime detailer, de basis is voor iedereen gelijk!

 Maar waarom zijn opleidingen nu zo belangrijk? 

Je leert welke producten je best gebruikt, hoe je ze gebruikt en vooral, waarom je ze best gebruikt. Je leert het verschil tussen de verschillende tools, accessoires en machines, hoe ze te gebruiken en wanneer je ze moet gebruiken.
Leer hoe je op de meest efficiënte manier het beste resultaat krijgt, zodat je geen tijd of geld verliest. Je leert ook wat er mogelijk is en wat er niet meer mogelijk is. 

Kortom, gebrek aan kennis resulteert in minderwaardig werk, ontevreden klanten, verloren tijd en geld.

 

Wij bieden 3 types opleidingen aan: het 2-luik Basics of Detailing / Detailing Essentials DIY en Buffing and Polishing DIY en een Interior Detailing Cursus
 

 

 SDU – Detailing Essentials DIY

Je wil je mooie wagen helemaal proper maken en houden, zodat je investering in de meest perfecte staat blijft, dan is deze Smart Detailing University trainingsdag de geschikte keuze voor jou. 

Want hier leer je hoe je het vuil op een veilige, eenvoudige en leuke manier kunt verwijderen en hoe je de wagen perfect kunt onderhouden zodat die altijd glad en glanzend staat, zonder na 2 wasbeurten al volledig bekrast te zijn.
De SDU trainingsdagen zijn ontwikkeld met het idee om iedereen op een interactieve manier de juiste, professionele kennis bij te brengen. Dit onder leiding van professionele detailers en de tips&tricks van de medestudenten.

Theorie is nodig om te weten waarom je bepaalde dingen doet. Maar wij zijn van mening dat deze theorie het best verteld kan worden terwijl we in de praktijk bezig zijn. Dus aan de hand van praktische voorbeelden op een wagen, tonen we alle zaken om de buiten- en binnenkant van je wagen helemaal naar je zin te zetten. En op de meest perfecte manier te kunnen onderhouden, zodat je wagen in zo’n goede staat blijft als dag 1.

Op deze dag worden de basis-stappen van het detailen uitgelegd.  Dus het hoe en waarom van correct wassen, clayen, beschermen. De juiste volgorde en wanneer je welk product moet gebruiken.  We vertellen ook de verschillen tussen de producten, zodat je vanaf dan ook weet in welke situatie je welk product gebruikt en je keuze dus niet meer afhankelijk is van de kleur en geur. 
Verder worden de allereerste stappen in machinaal polijsten uitgelegd. Wanneer je moet polijsten, wat er gebeurd tijdens het polijsten, welke machine je nodig hebt en vooral: hoe je de machine best gebruikt. 
Dit alles overgoten met de nodige humor en interactie, zodat iedereen de nodige informatie krijgt die hij of zij wilde weten.

Deze dag begint om 9u en eindigt omstreeks 17u.


 Waar zorg jij voor:

- Je goed humeur en glimlach
- Comfortabele kleren die een beetje vuil mogen worden
- Gesloten schoenen, dus geen slippers aandoen

Wij stellen ter beschikking:

- De nodige producten, accessoires, machines
- Voldoende uitleg en humor
- Flowcharts en documentatie
- Lunch en drank
- Certificaat van deelname

 
Nog niet overtuigd? Als je de volgende vragen met ‘JA’ kunt beantwoorden, is deze dag echt iets voor jou!

* Je wilt je wagen liever zelf onder handen nemen, dan dat je hem binnen doet bij een professional?
* Is je auto wassen een plezierige en relaxerende bezigheid voor jou?
* Zoek je mooiste, diepste glans voor je auto?
* Vraag jij je af hoe je je auto kunt klaarmaken voor een autoshow?
* Of wil je gewoon weten hoe je je auto er geweldig uit kunt laten zien?


Wat je o.a. leert:

- Correcte wastechniek
- Decontaminatie- en clay-technieken
- Verschillende soorten chemicaliën en welke functie ze vervullen
- Toepassen van glazes, sealants en waxes
- Aanbrengen van coatings
- Juist gebruik van microfiber doeken
- Verschillende dressings
- En veel, veel meer...

Waar vind deze dag plaats?

In onze detailruimte bij Autoselections.be – GEEL

Kostprijs van deze dag, slechts €149,00 


Cursus niet geschikt voor goudzoekers of mensen die zelfstandige willen worden/veel geld willen gaan verdienen met detailen.

 SDU – Buffing and Polishing DIY

De Smart Detailing University – Buffing and Polishing DIY is ontworpen om studenten op de juiste manier met een machine, in combinatie met de juiste producten en gereedschappen te leren werken. Dus voor iedereen die zijn auto zelf, op een professionele manier, wil polijsten met en roterende of excentrische polijstmachine. Het is de perfecte workshop voor de beginnende detailer, maar ook voor de gevorderde of professional die zijn kennis wil uitbreiden. 

Alle verschillende soorten machines, producten en technieken kunnen verwarrend zijn, vandaar dat we jullie wegwijs helpen in heel het gebeuren en jullie de basismethodes aanleren, zodat je op een veilige manier, je wagen helemaal strak kunt zetten.

Deze cursus is net zoals de andere cursussen een praktijkgerichte, interactieve cursus waarbij je vanuit de basis doorwerkt naar de professionele technieken, producten en machines. Ontdek alle feiten en leugens over het verwijderen van krassen en hologrammen, terwijl je tegelijkertijd leert werken met de verschillende machines.

Belangrijk is wel dat je de nodige basis in detailing hebt. We gaan hier niet meer in op reinigingstechnieken, decontaminatie of soorten beschermlagen. We raden uitermate aan om eerst de SDU – Basics of Detailing of de Chemical Guys Class te volgen, voor je deze cursus gaat volgen. Deze Buffing&Polishing cursus is dus een vervolg op de eerdere SDU- Detailing Essentials of CG-class cursus.

 


Waar zorg jij voor:

- Je goed humeur en glimlach
- Comfortabele kleren die een beetje vuil mogen worden
- Gesloten schoenen, dus geen slippers aandoen

Wij stellen ter beschikking:

- De nodige producten, accessoires, machines
- Voldoende uitleg en humor
- Flowcharts en documentatie
- Lunch en drank.
- Certificaat van deelname

 

Wat je o.a. leert:

- Praktijk instructies over alle machines
- Hoe je met deze machines moet werken
- Kiezen van de juiste producten
- Kiezen van de juiste pads
- Kiezen van de juiste machine
- Hoe lakdefecten verwijderen
- Correct gebruik van microvezeldoeken
- Machinaal aanbrengen van glazes, sealants en waxes

Waar vind deze dag plaats?

- In onze detailruimte bij Autoselections.be – GEEL

Kostprijs van deze dag, slechts €179,00 


Cursus niet geschikt voor goudzoekers of mensen die zelfstandige willen worden/veel geld willen gaan verdienen met detailen.

Nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren! 


Yves@ChemicalGuys.be
www.ChemicalGuys.be/SDU
Smart Detail University Belgium

1 Item(s)

per page

Grid  List 

Set Ascending Direction

1 Item(s)

per page

Grid  List 

Set Ascending Direction